Winkelwagen   PRODUCT(EN) - € 0,00
Afrekenen

Vakantie tip Frankrijk: de Tempel van de duizend Boeddha's.

Posted on 19 November 2012 by robheij There have been 0 comments

Op vakantie is het ook altijd leuk om iets van de omgeving te zien, of althans wij vinden het leuk om toch ook een beetje te weten waar, in welk land we zijn geweest. Zo hebben wij dit jaar ook weer een aantal steden, dorpjes en meren opgezocht, maar ook een Tibetaanse Tempel: De Tempel van de Duizend Boeddha's. En...., dit is een echte vakantie tip om, als je in de buurt bent, op te zoeken.

De Tempel van de Duizend Boeddha's ligt vlakbij het dorpje La Boulaye in het midden van Frankrijk, vlak onder het Natuurpark in de gemeente Morvan. Vanaf de weg is de Tempel niet te zien, je rijd vanaf de grote weg een smallere weg de bergen in, tot je uitkomt bij een schitterende Tibetaanse Tempel. De ingang is een fraai beschilderde poort, waarna je in een oase van rust terecht komt. Mooi verzorgde tuinen met daar in het midden een prachtige beschilderde tempel, het is een kermis aan kleuren, alle kleuren zie je door elkaar heen in muurschilderingen, versieringen en de verschillende goden. En ondanks dat alle kleuren op een magische manier bijeenkomen hangt er een geweldige rustige energie. Je kan de tempel ook binnengaan, hiervoor vragen ze wel een vergoeding van 4 euro, maar het is het dan ook wel meer dan waard. Binnen kun je een uitleg over de tempel en boeddha krijgen in je eigen taal. Je krijgt de mogelijkheid tot rondlopen en kan er ook rustig op een bankje mediteren. Bijzonder is het zeker, er hangt een respectvolle manier van omgang.

Dit is in de tempel, waar de grote afbeeldingen van de verschillende boeddha's te vinden zijn en waar je ziet dat de kleuren een prachtig samenspel vertonen.

Eenmaal weer buiten kun je over het hele terrein lopen en alle beelden, fonteinen en vertrekken bezichtigen. Er is ook een winkeltje, waar je bijzondere hand gemaakte wieroken kunt kopen, meditatiekussens kunt aanschaffen, boeddha's, boekjes, klankschalen, tasjes, cd.'s en heerlijke theeën kunt kopen. Ze hebben er ook sieraden als mala's en armbanden. Zo kun je ook voor jezelf een aandenken meenemen of iemand iets cadeau doen. Natuurlijk hebben wij er ook iets gekocht, dat is originele met de hand gedraaide wierook, groene thee, een ring en een cd.

Voor mensen die zich verbonden voelen met het Boeddhisme, die kunnen ook met de monniken een meditatie doen, dit wordt op verschillende tijden gegeven. Wij wilden dat ook wel heel graag meemaken, maar helaas vanuit tijdgebrek is het er niet van gekomen. Dus ben je in de omgeving van Auxerre, Autun, Epinac, Dijon en omstreken en vindt jij Tempels bijzonder? Dan is een bezoekje aan de Tempel van de duizend Boeddha's meer dan de moeite waard!!

Vanaf de parkeerplaats kun je de tempel heel mooi door de poort zien.


This post was posted in Nieuws and was tagged with 2012, boeddha, Tempel, Tibetaans

Opmerkingen